You are here:
SKU: 8406

Slikovnica Što je okruglo

20,00 

Slikovnica Što je okruglo – Takitlna slikovnica na Brailleovom pismu „Što je sve okruglo“, maleni će doznati listajući slikovnicu s prorezima u obliku krugova koji su zapravo sastavni dio ilustracije. Tako će naučiti da je okrugao: sat, balon, trešnja, kotač, lopta… kao i loptice – pahuljice.
Ilustracije i slikovnice Dicka Brunne svjetski su poznate. Tajna njihova uspjeha je u jednostavnosti. Smanjivanjem slike zadržavaju svoju bit i postaju piktogrami. Jake osnovne boje privlače pozornost djece, posebno najmlađih. Dicka Brunnu je nadahnuo poznati nizozemski stil slikanja (de stijl). Boje kojima se koristi posebno su za njega miješane – u cijelom su svijetu poznate kao “boje Dicka Brunne”. Pogled njegovih likova usmjeren je izravno prema gledatelju. Figure zrače otvorenošću i iskrenošću.
Radovi Dicka Brunne potiču dječju maštu i individualnost. Tekst slikovnica pisan je u stihovima i s lakoćom se pamti te obogaćuje dječji rječnik novim pojmovima. Riječ je o jednostavnim edukativnim slikovnicama koje osvajaju sve naraštaje.

Kategorija: