Rječnik za Lanu (Android)

Autor: Bruno Tot

Opis

Rječnik s ispravcima izgovora nekih riječi Vocalizer Lane za Android. Ovo koristite ako vam je dosta paskala, komparativa i konjskih snaga posvuda.

Upute

Uvoz putem aplikacije Glasovi Vocalizer

Nakon preuzimanja datoteke (bilo na računalu ili telefonu), datoteku kopirajte u mapu VocalizerTTS na svom telefonu. Zatim otvorite aplikaciju Glasovi Vocalizer i u gornjem desnom uglu ćete pronaći gumb "Postavke" (nalazi se pored gumba "Osnovni podaci"). U postavkama dođite do stavke "Uvezi datoteku rječnika" te ju aktivirajte. U skočnom prozoru će se pojaviti popis rječničkih datoteka među kojima bi trebala biti i ova preuzeta. Odaberite ju i aktivirajte. Nakon toga biste trebali dobiti obavijest o uspješnom uvozu rječnika. Zahvaljujemo Ivanu Tokiću iz splitske Udruge slijepih na doprinosu u izradi ovih uputa.

Otvaranje datoteke iz preglednika ili druge aplikacije:

Otvorite datoteku na svom Android telefonu na kojem je instalirana Vocalizer Lana. Ako vas sustav pita pomoću koje aplikacije ju želite otvoriti, odaberite aplikaciju "Glasovi Vocalizer" te u skočnom prozoru odaberite Hrvatski i, ako je potrebno, gumb "U redu". Sve nove riječi će se automatski uvesti i primijeniti.

Napomene

  1. Neke riječi će se drugačije izgovarati u različitim okolinama, a neke se ne mogu efikasno ispraviti. To je ograničenje samog softvera.
  2. Ako ne možete otvoriti datoteku na svom Android uređaju izravno, pošaljite si ju putem Whatsappa, Vibera ili sličnih aplikacija te ju pokušajte otvoriti od tamo (pročitajte upute iznad). Nažalost, to je još jedno ograničenje softvera na koje ne možemo utjecati.

Za prijedloge ispravaka pošaljite mail na: bruno.tot@savez-slijepih.hr

Veličina: 1,59 KB
Posljednje ažurirano: 7. prosinca 2020.